Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Elektrische Haard

Elektrische haarden kunnen het gezellige gevoel van een open haard in uw huis brengen, maar zonder het gedoe van schoonmaken of het brandgevaar. Omdat elektrische haarden uitsluitend werken op LED-lampjes en optische illusies, creëren ze een vlameffect - zonder enig gevaar.

De voordelen van LED-haarden is, dat ze zowel als verwarmingsbron en als decoratie gebruikt kunnen worden. 

Lees hier meer over elektrische haarden


Elektrische wandhaard


De elektrische haard

De elektrische haarden kunnen op afstand worden bediend. U kunt het licht van de vlam en ook het warmteniveau aanpassen. De elektrische haard is een ideale secundaire warmtebron voor uw kamer. U kunt hem gebruiken in een kelder waar het snel warm zal zijn. Een elektrische haard is veiliger dan een traditionele open haard, omdat er geen blootgestelde vlammen zijn. Hij is onderhoudsarm en vereist geen schoorsteen, zodat hij zelfs in een appartement kan worden gebruikt.

De elektrische haard is beschikbaar voor inbouw in een muur of meubel, waarbij u het inzetstuk koopt - dit geeft een zeer moderne en mooie uitstraling aan het huis of waar u de elektrische kachels ook wilt plaatsen.

Maar er zijn ook andere ontwerpen van de elektrische haard, bijvoorbeeld een vrijstaand model. U kunt op onze website precies de kachel kiezen waarvan u denkt dat die het beste bij u past - of het nu een inzetstuk is voor inbouw in een muur of niet, wij helpen u altijd als u vragen heeft, dus neem gerust contact met ons op.

Als u meer wilt weten over elektrische haarden, kunt u hier onze gids bekijken: elektrische haard gidsen.

Hoe werkt een elektrische haard?

De elektrische haard kan worden gemonteerd waar u maar wilt in uw huis, aan de muur enz. omdat hij niet afhankelijk is van een schoorsteen. Dit is speciaal voor degenen die geen schoorsteen hebben of willen hebben. Het enige wat een elektrische haard nodig heeft is een stroomvoorziening. Tegelijkertijd heeft hij ook een ongelooflijk laag energieverbruik, want de verbruikskosten bedragen slechts ongeveer 10 cent per uur.

Bovendien is een elektrische haard ook slim, wat betekent dat hij via een afstandsbediening kan ingeschakeld of bijgesteld worden. Tegelijkertijd is een elektrische haard ook perfect als extra warmtebron voor koude avonden.

De techniek in een elektrische haard is relatief eenvoudig. De vlammen komen van een lichtproject op een draaiende spoel en dit in combinatie met de gloeiende houtstukken geeft een realistisch vuureffect en een esthetische uitstraling. Omdat er geen verbranding plaatsvindt, stoot de haard geen schadelijke stoffen of CO2 uit. Een elektrische haard is niet schadelijk voor het milieu, zodat u er met een goed geweten van kunt genieten.

Bovendien krijgt u met een elektrische haard een hoeveelheid controle die u met een ander type haard niet kunt krijgen. Het zogenaamde vuur ontstaat wanneer u de stekker in het stopcontact steekt, en de installatie is daarmee klaar. Hoewel een elektrische haard geen echt vuur heeft, zal het mooie "vuur" dat ontstaat toch de aandacht trekken in uw huis. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over kinderen of dieren, want een elektrische haard wordt niet heet genoeg om brandwonden te veroorzaken.

Kortom kunt u uw kamer verlaten zonder enige zorg dat er al dan niet brand uitbreekt. De snelle en eenvoudige creatie van het vlameffect zonder gevaar, het niet-onderhoud en de speciale technologie maken een elektrische haard tot een bijzonder stuk dat in geen enkel huis mag ontbreken.

Waarom een elektrische haard gebruiken als decoratie?

Een elektrische haard wordt steeds populairder en wij begrijpen waarom. De elektrische haard is een centraal designelement in uw huis, dat ongelooflijk mooie en authentieke vlammen creëert en verder werken deze haarden ook als verwarming. De elektrische haard is tijdloos, ongelooflijk veelzijdig en past bij elke inrichtingsstijl.

Het aanbod van elektrische haarden is de afgelopen jaren constant gegroeid. De fabrikanten van elektrische haarden hebben steeds nieuwe, innovatieve ideeën. Inmiddels zijn er veel modellen waarbij u de tijd kunt instellen en de gewenste kleur van de vlam kunt kiezen.

Verder hebben alle elektrische haarden geen infraroodverlichting, maar zien ze er zeer realistisch uit. Als u ruimte wilt besparen, dan hebben we veel elektrische haarden om aan de muur te plaatsen, zodat ze geen ruimte op de vloer innemen. Dit product is verkrijgbaar in het zwart, wit en andere speciale kleuren.

Misschien heeft u wel eens gehoord van elektrische haarden die op water branden? Deze worden Opti-Myst haarden genoemd. Klinkt dat interessant? Bekijk hier alle Opti-Myst haarden.

Haard aangedreven door elektriciteit, biohaarden en gashaarden - Wat is het verschil?

Er rijzen heel wat twijfels als het gaat over de verschillen tussen de verschillende haarden aan te geven. Laat ons toch meteen de nadruk leggen: biohaarden zijn heel anders dan elektrische haarden. Een biohaard werkt op bio-ethanol brandstof. Het creëert een echte en levende vlam. Bovendien draagt hij bij tot een warmte-effect dat als aanvulling in huis kan worden gebruikt. De warmte kan meestal in niveaus worden geregeld - handmatig of via een afstandsbediening.

De "brandstof" van de elektrische haard is, zoals bekend, elektriciteit. Elektrische haarden zijn goedkoper dan bio-ethanolhaarden, maar wanneer de warmte in de elektrische haarden wordt geactiveerd, zal het verbruik aanzienlijk toenemen, maar nog steeds op een lager niveau dan bij een ethanolhaard. De elektrische haarden verwarmen niet in dezelfde mate als een bio-ethanolhaard of een klassieke houtkachel. De vlam in een elektrische haard komt van LED-lampjes - ze zijn dus volkomen veilig in gebruik!

Over het algemeen is een houtkachel, of een gashaard wat dat betreft, een categorie op zichzelf. Ze kunnen veel warmte afgeven, en zijn in sommige gevallen te krachtig om in een goed geïsoleerd huis te installeren. De gashaarden en houtkachels hebben een schoorsteen en ventilatie nodig, wat een elektrische haard en een bio-ethanolhaard niet hebben.

Wat is inbegrepen bij mijn elektrische haard?

Wij proberen altijd complete producten te leveren. Om die reden hebben wij alles verzameld wat u nodig heeft om uw haard aan te steken:

  • Elektrische haard
  • Stroomkabel
  • Decoratie
  • Afstandsbediening
  • Gebruikershandleiding
  • Installatiegids
  • Contactgegevens

Deze realistische elektrische haarden worden vaak gebruikt in restaurants e.d. waar ze een mooie vlam en warmte aan de muur geven. Kan ik deze haard gebruiken om mijn kamer te verwarmen? Ja dat kan, het is mogelijk om de warmteafgifte te regelen op de afstandsbediening of direct op de haard. Deze haarden worden geleverd zonder infraroodverlichting, waardoor u kunt genieten van de warmte en realistische vlammen zonder hinderlijke infraroodverlichting.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over onze producten. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. Wij zullen u begeleiden bij al uw vragen vanaf de aankoop tot aan de levering van het product.

Wij helpen u ook graag als u twijfelt over welke haard u moet kiezen en of deze bij uw woning past. Neem gerust contact met ons op via e-mail, telefoon, Facebook, Instagram en/of live chat. Zie meer in de rubriek "contact."

U kunt ook proberen een kijkje te nemen op ons YouTube kanaal, waar we video's hebben gedeeld van onze elektrische haarden maar ook de andere soorten haarden die we hebben, zoals houtkachels, bio-ethanol haarden, gashaarden en hybride haarden van bijvoorbeeld Dimplex.