Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Opti-Myst Waterdamp Haard

Een Opti-Myst haard combineert waterdampen en moderne LED-verlichting om verbluffende en realistische vlameffecten te creëren zonder hitte- en brandgevaar. Deze haarden zijn daarom de perfecte keuze voor u, die verlangt naar gezellige avonden voor het vuur zonder de risico's die echte vlammen met zich meebrengen. Een Opti-Myst of waterdamp haard is dus de veilige keuze voor u, uw huis en het klimaat.

Lees verder.


Hangende waterdamp haard


Opti-Myst Waterdamp Haarden

Een waterdamp haard, ook bekend als een Opti-Myst haard, wordt aangedreven door elektriciteit en water. De waterdamp creëert een fascinerend vlameffect en de vlammen zien er ongelooflijk authentiek en overtuigend uit. Tegelijkertijd draagt de haard bij aan een goed binnenklimaat doordat er geen onaangename geur en dergelijke ontstaat.

De elektrische boiler, zoals hij ook wel wordt genoemd, kan overal worden geïnstalleerd waar het mogelijk is om hem op een stroomaansluiting aan te sluiten.

Ons assortiment waterdamphaarden is breed, dus kies de oplossing die bij uw woning past. Of de waterdamphaard vrij aan de muur hangt, tegen de muur aanleunt of in de muur wordt ingebouwd, bepaalt u helemaal zelf.

De opti-myst haard vereist geen erkende installatie door een vakman en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk, vereist minimale reiniging, heeft minimale gebruikskosten en is ongelooflijk duurzaam.

Waterdampvuur voor uw huis zonder schoorsteen

Vlammen fascineren ons en velen zouden thuis graag een open haard hebben. Het is echter niet altijd mogelijk omdat er niet in alle huizen een schoorsteen is. Bovendien wordt het vaak te warm met een open haard. Daarnaast vervuilen traditionele houtkachels ook nog eens. Daartegenover is een oplossing uitgevonden - verbazingwekkende, moderne, milieuvriendelijke elektrische haarden met waterdamp. Deze haarden creëren een vlameffect zonder het risico van verbranding, omdat ze niet als verwarming werken en geen warmte afgeven.

Onze elektrische haarden met waterdamp zijn beschikbaar zonder verwarming, dus als u een haard wilt zonder de kamer te verwarmen, dan zijn deze producten ideaal voor u. Bovendien heeft u geen schoorsteen nodig! Misschien heeft u wel eens gehoord van een Dimplex waterdamphaard? Uiteraard hebben wij ook deze Opti-Myst elektrische haarden binnen ons assortiment.

Bij deze elektrische Opti-Myst haarden heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen wandmontage, vrijstaand of inzethaarden om in de muur of een meubel - zoals een tafel - in te bouwen. Het vrijstaande model kunt u buiten plaatsen en vanuit de tuin genieten van het vlammenspel. Het belangrijkste is dat u de beste oplossing voor u vindt, zodat u een haard krijgt die bij uw huis en uw voorkeuren past.

Wat is een Opti-Myst waterdamp haard?

Een Opti-Myst waterdamphaard wordt ook gewoon een optimyst haard genoemd en de vlammen worden gecreëerd uit de kracht van de haard, namelijk het water en de elektriciteit.

U krijgt een authentieke, mooie en uiterst verleidelijke vlam. Het wordt gecreëerd met waterdamp en een elektrische LED-lichtbron die een prachtig vlammenspel creëren.

Onze waterdamphaarden werken niet als verwarming, omdat ze geen warmte produceren of uitstralen, maar zijn vooral decoratief bedoeld.

Wat is een hybride waterdamp haard?

De naam "hybride" kan in de context van deze haarden worden gebruikt omdat de kracht van de haard op water en elektriciteit werkt. Daarom worden ze ook wel stoomhaard, waterhaard, damphaard, Opti-Myst of Mystic Fire genoemd. Met deze haardoplossing krijgt u dus een authentiek en mooi vuur en vlammenspel.

Een Opti-Myst haard is een elektrische haard, waarbij de vlammen bestaan uit kracht- en waterdamp. Een bekend merk is Dimplex die damphaarden maakt - u vindt Dimplex ook op onze webshop.

Deze haarden zijn, in vergelijking met de bio-ethanol haard, relatief nieuw op de markt. Het is de nieuwste trend in de haardenwereld.

Voor dit soort haarden met stoom is niet alle vakkennis van de wereld nodig. De haarden worden meestal compleet geleverd met alles wat u nodig heeft. Net als bij bio-ethanol haarden moeten accessoires zoals ethanol en decoratie vaak extra worden aangeschaft.

Met een stoomhaard kunt u een authentiek vlameffect creëren zonder risico op brandwonden. Waterdamp en LED-verlichting zorgen voor de mooie vlammen.

Hulp nodig bij het kiezen van een haard?

Wilt u dat wij u deskundig advies geven om uw beslissing te vergemakkelijken en uw zorgen en bedenkingen over de haard op te lossen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over onze producten. U kunt contact met ons opnemen via e-mail, telefoon, Facebook, Instagram en/of live chat. Zie meer in de rubriek contact.

Wat is een Opti-Myst/Hybride haard?

Hoe werkt een waterdamp haard?

De meeste damphaardproducten zijn voorzien van de royale Opti-Myst technologie, gepatenteerd door Faber, die al vele jaren een dominante speler is in de damphaardindustrie. Deze technologie creëert een combinatie van licht en kleine waterdruppels om de prachtige vlammen te creëren. Volgens deze theorie hebben damphaarden een apart waterreservoir ingebouwd waaruit via een transformator waterdruppels worden geproduceerd. Dit proces vindt plaats wanneer kleine lampjes van halogeen of LED de lucht verhitten waardoor de druppels omhoog worden gestuwd. Deze worden gereflecteerd in het licht, waardoor een inspirerend vlameffect ontstaat.

Zoals eerder vermeld, werken deze haarden weliswaar op elektriciteit voeding, maar fungeren ze niet als verwarming, maar zorgen ze voor een mooie en realistische uitstraling met mooie vlammen. Op onze webshop vindt u de beste Opti-Myst haarden van Dimplex en Magic fire.

Over het algemeen hebben haarden volgens de Opti-Myst technologie een apart waterreservoir ingebouwd, waaruit via een generator waterdamp wordt opgewekt. De stoom wordt verspreid door kleine halogeen- of LED-lampen die de lucht verwarmen en de stoom omhoog stuwen. Dit wordt gereflecteerd in het licht en zorgt voor het realistische vlameffect, dat ook sceptici volledig zal imponeren. Met de stoomketel haalt u een prachtig en volkomen veilig decoratiestuk in huis.

De damp wordt nooit zo heet dat er gevaar is voor brandwonden bij aanraking. Een ander pluspunt is de ongelooflijk lange brandduur van een elektrische haard met waterdamp. De stoomketel brandt tussen 8-10 uur per 1 liter water. De haard is ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden. U moet er alleen voor zorgen dat de haard is aangesloten en dat er voldoende water in de tank zit.

Elektrische haarden met waterdamp hebben dezelfde mooie vlammen als een traditionele haard, maar ze zijn veel milieuvriendelijker en gemakkelijker te gebruiken.

Weet u niet zeker of een optimysthaard de juiste of beste keuze is voor uw huis? Laat ons u helpen. De open haard is een goede keuze als u van gezelligheid, het milieu of iets heel anders houdt. Natuurlijk moet u ook rekening houden met uw woninginrichting. Of u kiest voor een vrijstaande, hangende of ingebouwde haard hangt af van de stijl van uw huis en wat daar het beste bij past.

Samenvatting

  • Bekende merken: Dimplex en Magic Fire
  • Elektrische ledlampjes en waterdamp maakt de vlammen
  • Wordt verschillende namen genoemd: Opti-Myst, elektrische waterhaard, hybride, damphaard, mystieke haard
  • Verkrijgbaar als inzethaard om in te bouwen in de muur of een meubel, gemonteerd op de muur of vrijstaand
  • Werkt niet als verwarming
  • Kan buiten gebruikt worden

Dus, al met al - deze producten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, indien gewenst. Wij verkopen zeer populaire elektrische Opti-Myst haarden van Dimplex en Magic Fire, zoals u kunt zien op onze webshop. Zowel Dimplex als Magic Fire maken verschillende oplossingen, zodat u de oplossing kunt vinden die het beste bij uw huis past. Ze zijn verkrijgbaar om aan de muur te hangen, vrijstaand, en met een frame om in te bouwen. Onze elektrische haarden werken niet als verwarming en worden daarom alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden.