Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Open haard ombouwen tot bio-ethanol haard

Het is meer dan mogelijk om uw oude, maar traditionele, haard op een eenvoudige manier om te bouwen naar een milieuvriendelijke bio-ethanol haard of naar een simpele elektrische haard.

Er bestaan verschillende opties voor uw oude houtkachel of open haard om te bouwen naar een bio-ethanol of elektrische haard. Misschien wilt u wel de unieke, oude of traditionele uitstraling van uw houtkachel bewaren? Of wenst u toch liever om voor een moderne, tijdloze look te gaan? Bijna alles is mogelijk met een bio-ethanol of elektrische haard!

U kunt hier onze gids lezen over hoe u van een open haard een biohaard kunt maken.

Producten - alle vuurkorven


      Moderne look met gepersonaliseerde kader

      Indien u uw klassieke houtkachel wilt ombouwen tot een modern ogende haard, dan kan dat met onze FOCO one. FOCO one is een 1-zijdige inbouwhaard die in een muur, of bestaande open haard kan worden ingebouwd, en het zal mogelijk zijn om de vlammen aan de voorkant te zien - net als bij een traditionele kachel.

      Het slimme van de FOCO-serie is dat hij naar wens kan worden aangepast. Dit betekent dat u het frame precies op maat in uw bestaande haard kunt laten passen. U kunt dan kiezen om ofwel een Opti-Myst waterdam inzethaard ofwel een bio-ethanolbrander in te bouwen, afhankelijk van wat u verkiest.

      Bekijk alle bio-ethanol brander inzethaarden en Opti-Myst waterdamp inzethaarden, en laat u inspireren voor uw volgende project.
      Built-in foco in existing fireplace

      Lees hier meer over hoe een open haard om te bouwen


      Eenvoudige en snelle omvorming

      Het is vrij eenvoudig om uw oude houtkachel om to bouwen naar een bio-ethanol haard of een elektrische haard.

      Als u kiest voor een elektrische inzethaard voor een bestaande open haard, is het enige waar u aan moet denken het aansluiten van de elektrische haard op stroom. U hoeft alleen maar op een knop te klikken om hem aan te zetten, en het is mogelijk om tussen twee niveaus in te stellen.

      Met een bio-ethanol inzethaard voor uw open haard krijgt u binnen 1 minuut een vlam. Giet gewoon de bio-ethanol brandstof in de bio-ethanol brander, en u kunt aan de slag. U krijgt prachtige vlammen die een warme en gezellige sfeer in de kamer verspreiden. Het goede van een bio-ethanol haard is dat hij onderhoudsarm is, en niet veel hoeft te worden schoongemaakt, omdat hij geen rook, roet of as uitstoot.

      Decoratie voor uw haard

      Zodra u de bio-ethanol inzethaard of de elektrische inzethaard in uw bestaande open haard of houtkachel heeft geplaatst, kunt u verschillende soorten decoratie aan uw open haard toevoegen.

      U kunt bio-ethanol open haard deco-blokken toevoegen, ook wel keramisch hout genoemd. De decoratie is gemaakt van keramiek en is daarom zeer robuust en stabiel. Wij raden aan het hout niet direct in de vlam te plaatsen, omdat dit een slechte geur van de bio-ethanol brandstof kan veroorzaken, maar het in plaats daarvan rond de vlam te plaatsen.

      U kunt ook keramische stenen toevoegen. Keramische stenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en geven uw bio-ethanol haard of elektrische haard een stijlvolle en moderne uitstraling.

      Bekijk hier alle haarddecoratie voor ethanolhaarden.

      Schoorsteen afsluiten

      Profiteer van het verwarmingseffect van een bio-ethanol haard en zorg ervoor dat de warmte niet direct uit de schoorsteen sijpelt. Daarom is het belangrijk om de schoorsteen af te sluiten en de warmte in uw woonkamer te laten komen. Ook al kan een ethanolhaard niet als primaire warmtebron worden gebruikt zoals een houtkachel dat kan, hij kan wel een gezellig en warm gevoel in de kamer creëren, terwijl u ook kunt genieten van de mooie vlammen van de bio-ethanol inzethaard.

      Vragen?

      Het kan verwarrend zijn om uit te zoeken hoe u nu correct een oude houtkachel kan ombouwen tot een bio-ethanol- of elektrische haard. Indien u vragen heeft over de correcte manier om een oude haard om te bouwen naar een moderb ogende kachel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen en begeleiden u graag!