Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

U bevind zich hier: MerkenFocoFoco bio-ethanol brander

Bio-ethanol brander voor de Foco inbouwhaard

Bij onze Foco inbouw bio-ethanol haarden heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen meerdere volledig verschillende branders. Het kan lastig zijn om te weten wat nou precies de verschillen zijn.

Daarom hebben wij op deze pagina een diepgaande gids die uitlegt wat de verschillende mogelijkheden zijn met de Foco haard.


Slimline manuele brander

De Slimline branders zijn te vinden in onze dunne Foco Ultra Slim haarden.

Slimline is een zogenoemde manuele brander, dit betekent dat u de bio-ethanol brander handmatig moet bijvullen, door bio-ethanol in de opening te schenken, en daarna het vuur met een aansteker aan te steken. Bij de Slimline brander is de grote van de vlammen verstelbaar.

De voordelen van een handmatige brander, zoals de Slimline, is dat deze geen stroomaansluiting nodig heeft, en dat de prijs vaak een stuk goedkoper is dan die van een automatische brander.

In onze standaard line-up van Foco haarden zijn de volgende Slimline branders beschikbaar:

    Slimline - 40 cm;
    Slimline - 60 cm;
    Slimline - 80 cm.

Klik op de bovenstaande links voor een meer gedetailleerde beschrijving van iedere brander.

Video van de Slimline 60 cm


Superior manuele brander

De Superior brander is een langgerekte bio-ethanol brander met verstelbare vlammen, en is beschikbaar voor alle Foco haarden, met uitzondering van de Ultra Slim serie.

De brander is manueel, wat betekent dat u deze handmatig moet aansteken met een aansteker. De bio-ethanol moet u direct in de opening van de brander schenken - wanneer de haard niet warm is of aanstaat.

Net als andere handmatige branders, hoeven ook deze branders niet op de stroom aangesloten te worden. Hierdoor is de installatie ook ontzettend eenvoudig. Een ander voordeel van een handmatige brander tegenover een automatische is dat deze een stuk goedkoper is.

De Superior branders zijn beschikbaar in veel verschillende afmetingen, maar in onze Foco haarden vindt u de volgende maten:

    Superior brander - 45 cm;
    Superior brander - 60 cm;
    Superior brander - 80 cm;
    Superior brander - 100 cm.

Klik op de bovenstaande links voor een gedetailleerde beschrijving van de specifieke brander.

 
Foco Room Divider met Superior brander

Automatische brander

Dit zijn standaard automatische branders voor onze Foco haard met een diepte van 30 cm.

Bij deze automatische brander is het mogelijk om de haard aan en uit te zetten met de meegeleverde afstandsbediening. Het bijvullen van de bio-ethanol gebeurd via een interne tank en het is daarom niet noodzakelijk om de tank voor ieder gebruik bij te vullen.

De automatische brander is uitgerust met verschillende veiligheidssensoren zodat het vuur, in het geval van oververhitting direct gedoofd wordt. Dit betekent echt wel dat de brander altijd stroom nodig heeft om te functioneren.

Onze automatische branders zijn beschikbaar in veel formaten, maar bij de Foco haarden zijn enkel deze afmetingen beschikbaar:

    Automatische brander 700 - 70 cm
    Automatische brander 1000 - 100 cm

Klik op de bovenstaande links voor een gedetailleerde beschrijving van de specifieke brander.

Guide voor Automatische branders

Planika PrimeFire

PrimeFire is een exclusieve automatische bio-ethanol brander van de producent Planika, die te gebruiken zijn bij onze Foco haarden met een diepte van meer dan dertig centimeter.

De PrimeFire gebruikt Planika's gepatenteerde BEV-technologie, waarbij de bio-ethanol verdampt voordat ze wordt verbrandt. Dit maakt het mogelijk om de vlammen aan te passen - in het geval van de PrimeFire zijn er twee niveaus mogelijk.

Het bijvullen van de bio-ethanol gebeurt via een interne tank, waar het pas verder gepompt wordt wanneer de brandstof ook verbrand wordt. Het is daarom niet noodzakelijk om de haard voor ieder gebruik bij te vullen.

De Planika PrimeFire is te besturen via het controlepaneel op de brander of via een afstandsbediening*

De brander is uitgerust met een brede reeks veiligheidssensoren, die de brander automatisch kan afsluiten in het geval van een fout, oververhitting of een te hoog CO2 niveau. De PrimeFire moet worden aangesloten op de stroom om te functioneren.

Er zijn twee PrimeFire branders die in onze Foco haarden passen:

    Planika PrimeFire 700;
    Planika PrimeFire 1000.

Klik op de bovenstaande links voor een gedetailleerde beschrijving van de individuele brander.

*Afstandsbediening is een extra aankoop

 
Foco Corner met Planika Fire

Planika FLA 3 & FLA 3+

De Fire Line Automatic 3 (FLA3) is de derde generatie automatische bio-ethanol branders van Planika, en kunnen geplaatst worden in Foco haarden met een diepte van veertig centimeter. FLA3 maakt gebruik van de gepatenteerde BEV-technologie die de bio-ethanol verdampt voordat deze wordt verbrandt. Hierdoor is het mogelijk om het formaat van de vlammen te verstellen - bij de FLA3 in zes verschillende niveaus.

Het bijvullen van de bio-ethanol gebeurt via een interne tank, waar het pas verder gepompt wordt wanneer de brandstof ook verbrand wordt. Het is daarom niet noodzakelijk om de haard voor ieder gebruik bij te vullen.

De Planika FLA3 en FLA3+ is te besturen via het controlepaneel op de brander, via een afstandsbediening* of via een smartphone/tablet app.

De brander is uitgerust met een brede reeks veiligheidssensoren, die de brander automatisch kan afsluiten in het geval van een fout, oververhitting of een te hoog CO2 niveau. De FLA3 moet worden aangesloten op de stroom om te functioneren.

Lees meer over de twee versies van de Fireline Automatic 3:

    Planika FLA3;
    Planika FLA3+.

*Afstandsbediening is een extra aankoop.

Planika Fire Line Automatic 3 Demo video


Magic Fire Mistero

Mistero is een Opti-Myst brander ontworpen door de Nederlandse Magic Fire by Safretti. In tegenstelling tot een bio-ethanol haard creëert een Opti-Myst brander geen echt vuur, maar produceert ze een vlameffect met help van waterdamp en LED verlichting.

Men kan er voor kiezen om de Mistero brander aan te sluiten op een vaste wateraansluiting of gebruik te maken van de ingebouwde watertank. Het voordeel van een vaste wateraansluiting is dat u de watertank niet hoeft bij te vullen. Met een gevulde watertank kunnen de vlammen tot acht uur lang branden.

Mistero wordt bestuurd door middel van een kleine afstandsbediening, die zich aan de zijkant van de brander bevindt. Hiernaast is het ook mogelijk om een bluetooth module als accessoire te kopen, zodat u de Mistero aan- en uit kan zetten met een Smarthphone.

In onze Foco frames kan u kiezen tussen:

    Magic Fire Mistero 500;
    Magic Fire Mistero 1000;
    Magic Fire Mistero 1500.

Bij de bovenstaande links kan u meer lezen over iedere brander.

Magic Fire by Safretti Mistero demo video