Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Opti-myst Haarden: De voor- en nadelen

Er zijn voor- en nadelen aan alle soorten haarden. Inclusief de Opti-Myst haarden. Er is veel te overwegen bij de aankoop van een haard, zoals de kamer waarin de haard komt te staan, welke uitdrukking en uitstraling de haard en de vlam moeten hebben, maar ook het budget is een belangrijke factor.

Lees hier de gids door en bepaal of een Opti-Myst haard voor u de juiste keuze is.

Bekijk hier alle opti-myst haarden.


Dimplex Opti-Myst

Dimplex Opti-Myst is de juiste voor u als:
  • U een realistische haard wilt, die veilig is en de gezondste optie voor mens en milieu, minimaal in kosten en probleemloos.
  • U een haard wilt die geen ventilatie nodig heeft en zonder rook en geur.
  • U al lang droomt van een moderne open haard.
  • U een veilige open haard wilt, of het nu 2-3 zijden of een 360 graden open haard is.
  • U een haard wilt die weinig onderhoud en reiniging vergt
Dimplex Opti-Myst is niet voor u als:
  • U een zeer kleine ruimte heeft en een Opti-Myst haard wilt installeren, omdat deze condensatie kan veroorzaken.
  • U een haard wilt die is aangesloten op een vaste waterinstallatie maar u heeft deze mogelijkheid niet.
  • U geen toegang heeft tot schoon drinkwater en dus gefilterd water moet gebruiken.

MAAR, over het algemeen dekt Dimplex de Opti-Myst met een fabrieksgarantie van 2 jaar, dus aarzel niet bij de aankoop!

Dimplex opti-myst cassette

Luchtvochtigheid

Ja, de Dimplex Opti-Myst verhoogt de luchtvochtigheid in de kamer. Maar als u een 20 brander/ Opti-Myst Pro 500 gebruikt, zal dit niet overeenkomen met meer dan één persoon die ademt. Dimplex heeft ervoor gezorgd dat de damp veilig is en vrij van schadelijke bacteriën. Bacteriegroei wordt voorkomen door alle onderdelen die in contact komen met het water of de stoom te behandelen.

Lage vlam

In de nieuwe Dimplex Opti-Myst Pro modellen is dit probleem opgelost. De vlamhoogte is aangepast en er zijn meer functies aan de haard toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om de scheidingswanden aan te passen en uw haard een meer persoonlijke en traditionele uitstraling te geven.

Dimplex opti-myst problemen

Heeft u problemen met uw Dimplex opti-myst haard? Er zijn een paar veel voorkomende problemen die zich met dit type elektrische haard kunnen voordoen, maar veel daarvan kunnen gemakkelijk worden opgelost met een paar tips. Een van de meest voorkomende problemen is dat het neveleffect niet goed werkt. Dit kan worden veroorzaakt door een paar verschillende dingen, zoals een verstopte watertank of een slecht functionerende ultrasone transducer. In sommige gevallen kan een eenvoudige reiniging van het waterreservoir of de vervanging van een defect onderdeel het probleem oplossen.

Een ander veel voorkomend probleem met de Dimplex opti-myst haard is dat de LED-lampjes niet goed functioneren. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een losse of beschadigde bedrading, een defecte besturingsprintplaat of een doorgebrand LED-lampje. Als het probleem ligt bij de bedrading of de besturingskaart, kan het nodig zijn een beroep te doen op professionele reparatiediensten. Als het probleem echter gewoon een doorgebrande lamp is, kan deze meestal gemakkelijk thuis worden vervangen door een nieuwe LED-lamp van hetzelfde formaat en wattage.

Hoewel het oplossen en repareren van een Dimplex opti-myst haard een uitdaging kan zijn, kunnen veel problemen met een beetje kennis en aandacht voor detail worden opgelost. Of u nu het waterreservoir moet schoonmaken, een onderdeel moet vervangen of gewoon een gloeilamp moet vervangen, als u de tijd neemt om een goede diagnose te stellen en eventuele problemen aan te pakken, kunt u ervoor zorgen dat uw haard jarenlang een mooi en realistisch vlam effect blijft geven.

Dimplex Service Formular