Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Bio-ethanol haarden voor bouw en renovatie

Bij Bioethanol-haard.be bieden we een grote selectie bio-ethanolhaarden, en we hebben vooral een grote selectie ingebouwde bio-ethanol haarden en veel expertise en ervaring. We kunnen u ook helpen met oplossingen op maat, die perfect zijn voor nieuwbouw of renovatie.


Hoe een bio-ethanol haard kopen voor nieuwbouw

Het moet zo gemakkelijk mogelijk zijn - en daarom moet u een bio-ethanolhaard kopen. Wij werken met vrijwel elk type aannemer - groot en klein. Als u al een aannemer heeft voor uw nieuwbouw, dan maken we graag een praatje over het project - of het nu een van de grote bouwbedrijven is of de plaatselijke vakman.

We nemen uw wensen als klant als uitgangspunt en komen met suggesties over hoe de meest optimale bio-ethanolhaard kan worden geïnstalleerd in uw specifieke huis of gebouw. Onze ontwerpafdeling maakt een tekening van het project ter goedkeuring, waarna een installatietekening met technische specificaties wordt overhandigd aan degene die de wand gaat bouwen. Bioethanol-haard.be levert onze standaard toestellen doorgaans binnen een week.

bio fire for new construction

De installatie van een bio-ethanol haard in nieuwbouw

Het is aan u of u een aannemer inhuurt, de plaatselijke vakman of het project zelf aanpakt. Een erkend installateur is NIET nodig om een ethanolhaard te installeren. Bij elke aankoop worden gedetailleerde installatie-instructies, veiligheidsafstanden en procedures meegeleverd.

De installatiekosten van een biohaard zouden, alles in aanmerking genomen, aanzienlijk lager moeten zijn dan bijvoorbeeld de aanschaf van een gashaard. Dit komt omdat een bio-ethanolhaard geen rookkanaal of speciale vergunningen of toestemming nodig heeft om te installeren. Het frame/cassette zelf wordt in de muur geplaatst, terwijl de bio-ethanol brandkamer zelf in de uitsparing in de muur wordt neergelaten. Decoratief hout of stenen kunnen worden toegevoegd en er kan een glas worden geplaatst.

installing a bio fire in construction

Moet ik een gas- of bio-ethanolhaard installeren?

Aanbieders van modelwoningen suggereren vaak een gashaard in plaats van een bio-ethanolhaard voor uw toekomstige woning. Wij zijn het niet direct eens met deze oplossing - helemaal niet. Vooral niet als het huis nog geen bestaande gasinstallatie heeft, want de installatiekosten kunnen net zo duur zijn als de kosten van de gashaard zelf. Veel bouwondernemers zijn niet bekend met de nieuwe, slimme en intelligente bio-ethanol haarden, die gemakkelijk en eenvoudig in een huis kunnen worden geïnstalleerd. Daarom bieden veel aannemers deze optie niet aan.

Een gashaard zal onmiddellijk extra warmte toevoegen. Deze warmte is meestal niet nodig omdat onze huizen tegenwoordig goed geïsoleerd zijn. Mocht u het echter erg koud hebben, dan hebben we ook bio-ethanolhaarden met een hoger warmtevermogen dan conventionele houtkachels.

Het verbruik van een gashaard zal ook goedkoper zijn als er gas in huis wordt geïnstalleerd. Als u echter de installatiekosten, het onderhoud en de goedkeuringen afzet tegen een bio-ethanolhaard, zal het zelden of nooit economisch zinvol zijn.

Een ethanolhaard is veel goedkoper, u heeft geen schoorsteen nodig, er is geen onderhoud, hij onttrekt meer dan genoeg warmte, heeft dezelfde technologische mogelijkheden en u heeft de optie om de vlammen dichterbij te hebben - net als bij een open haard.

Offerte of advies nodig?

Wij bieden gratis advies en begeleiding voor jouw project. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over je opties - bijna alles is mogelijk met een bio-ethanol haard. 

Klantenservice

Telefoon:+31 202256166
Email: info@bioethanol-haard.be
Livechat hier op de website

Maandag - Vrijdag 9-16
Zaterdag 10-13