Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Decoratieve haarden

De term decoratieve haard, ook wel sierhaard genoemd, wordt veel vaker gebruikt om verschillende typen haarden te beschrijven. Zoals de naam zelf zegt is deze haard voornamelijk bedoeld om een gezellige sfeer te creëren.

In sommige gevallen kan het ook een zekere warmte aanbieden, ookal is dat niet de primaire functie van de decoratieve haard.

In onze webshop vindt u allerlei verschillende soorten decoratieve biohaarden, met of zonder warmtebron. Deze haarden gaan van bio-ethanol haarden tot waterdamp haarden en tenslotte ook elektrische haarden. Daarnaast bieden we ook een buitenassortiment aan voor de geïnteresseerden. Neem gerust een kijkje.

In vergelijking met vroeger krijgt vuur tegenwoordig een nieuwe rol. Het wordt meer gebruikt als een echte sfeermaker. Zo kiezen mensen zelf hoe ze hun eigen perfecte sfeer creëren.
 
Doordat mensen meer en meer gefascineerd werden door vuur als sfeermaker ontstond de sierhaard als een mooie aanvulling op de meeste interieurs.
 
Steeds meer mensen zijn op zoek naar kleine of grote sierhaarden om hun interieur net dat beetje extra te geven. Bijvoorbeeld een mooie haard voor onder de televisie, zodat u kunt genieten van het vuur terwijl u een leuke film kijkt met uw geliefden. Of misschien een kleine tafelhaard voor bij een romantische maaltijd, dat geeft een romantischer en spannender effect dan een simpele kaars.
Different types of decorative fireplaces infographic

Bio-ethanol sierhaard

Een bio-ethanol sierhaard gebruikt bio-ethanol als brandstof. Bio-ethanol is gemaakt van restproducten uit de landbouwsector, zoals maïs, suikerbiet, aardappelen en suikerriet. Aangezien bio-ethanol een hoog alcoholpercentage bedraagt, bij voorkeur tussen 95% en 97.5%, krijgt u een propere en milieuvriendelijke brandstof. Met stijgende gas prijzen en de voortdurende vervuiling die houtkachels creëren is de bio-ethanol haard één van de meest milieuvriendelijkste en goedkoopste opties voor mensen die toch een haard willen met echte vlammen. 

Bio-ethanol haarden zijn zeer geschikte sierhaarden aangezien ze weinig warmte afgeven in vergelijking met gas- en houthaarden, terwijl ze toch prachtige en sfeervolle vlammen creëren. Bio-ethanol haarden zijn beschikbaar in verschillende varianten, zoals wandhaarden, vrijstaande haarden, tafelhaarden en plafondhaarden. 

Daarnaast zijn er ook een aantal buitenhaarden beschikbaar op onze webshop. Bio-ethanol haarden voor buiten zijn gewoonlijk niet zo wind- en weerbestending als sommige alternatieve gashaarden voor buiten.

Bio-ethanol sierhaarden bieden verschillende opties aan om uw sierhaard te personaliseren. Bijvoorbeeld kunnen er schitterende parfums toegevoegd worden. Dit zorgt ervoor dat er een geweldige aroma in de kamer ontstaat. De geuren kunnen enkel worden toegevoegd aan manuele bio-ethanol branders. 

Video: Luister naar Michael over de bio-ethanol haard

Verder bieden wij ook automatische bio-ethanol haarden aan die u kan bedienen met een aftsandsbediening. Deze haarden zijn ideaal om de perfecte gezellige sfeer te creëren terwijl u gewoon rustig in de zetel kan blijven vertoeven. De automatische bio-ethanol sierhaarden hebben ingebouwde veiligheidssensoren wat perfect geschikt is voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren.

Deze sierhaard wordt vaak geplaatst in combinatie met een media muur. Dit zorgt ervoor dat u zowel kan genieten van uw favoriete tv-programma, als van de gezellige sfeer en prachtige vlammen van de haard. Het zorgt voor een schitterend, eye-catching en luxuees effect in de huiskamer. 
Het is ideaal om een (automatische) bio-ethanol sierhaard op een centrale, opvallende locatie in de woning te plaatsen aangezien ze geen schoorsteen - stoten geen rook, roet of as uit - nodig hebben waardoor de volledige focus naar de verfijnde sierhaard zelf gaat.  

Wij hebben een groot aanbod aan verschillende soorten bio-ethanol haarden, deze vindt u hier:


Sierhaarden op gas

De gas sierhaard is de beste optie als sierhaard voor buiten dankzij zijn hoge warmteafgifte en de betere windbestendigheid van de vlam.

Dit type sierhaard wordt op grote schaal gebruikt in de horecasector aangezien ze sfeer en warmte creëren wat ideaal is voor lange zomer- en winteravonden. 

Wees ervan bewust dat gas sierhaarden voor buiten enkel geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Om een gashaard binnenshuis te kunnen gebruiken, is een schoorsteenaansluiting nodig om de giftige dampen die tijdens het verbrandingsproces ontstaan, af te voeren. Het gebruik van een gashaard binnenshuis, zonder geschikte ventilatie, is schadelijk voor de gezondheid en kan in het ergste geval levensbedreigend zijn.

Gas sierhaarden zijn het perfecte alternatief voor mensen die willen genieten van echte vlammen op het terras maar die niet hetzelfde gedoe willen als bij een houtkachel voor buiten. Uit de verschillende haarden die echte vlammen produceren, is de gashaard de best geschikte voor buitenhuis gebruik. De vlammen zijn wind- en weerbestendig, zijn milieuvriendelijk en bieden een hoge warmteafgifte aan. 

Houtkachels geven een gelijkaardige hoeveelheid warmte af, maar ze zijn minder milieuvriendelijk door het ontstaan van vervuilende deeltjes tijdens de verbranding.

Veel mensen zijn niet echt geïnteresseerd in gashaarden door de LPG cylinder dat erbij verplicht is. Sommige hebben niet graag nog een extra gasfles naast de haard op het terras. Echter hebben veel van onze gashaarden een ingebouwde plaats voor deze gas cylinder. In de prachtige gashaarden van Muztag kan de gasfles verborgen worden in de haard zelf. Daarnaast hebben we ook gasflesbehuizingen van Happy Cocooning dat niet alleen de glasfles verbergt maar ook kan dienen als een mooie bijzettafel.

Gas sierhaarden zijn beschikbaar in verschillende vormen en formaten. Vind ons assortiment van gas sierhaarden voor buiten hier:


Elektrische sierhaarden

Elektrische haarden, zoals de naam het zelf zegt, vereisen elektriciteit om optimaal te werken. De vlameffecten van een elektrische haard worden over het algemeen gegenereerd met behulp van een combinatie van LED licht, spiegels en lichtpanelen. Dit kan verschillend zijn per model en per fabrikant.

Bij alle elektrische haarden wordt er geen warmte gegenereerd door de vlameffecten. Een elektrische haard genereerd enkel warmte als deze is voorzien van een warmte element. Dit element bestaat meestal in de vorm van een luchtverwarmer (ventilator) dat afzonderlijk van de vlameffecten aan en uit gezet kan worden.

De installatie van een elekrtische haard is vaak super simpel. Het is een kwestie van de haard aan te sluiten op een stopcontact, daarna is die al klaar voor gebruik.

Dit type sierhaard is veilig en gemakkelijk te gebruiken. Het is niet alleen beschikbaar in verschillende vormen en formaten - wandhaard of vrijstraand -, het is ook beschikbaar in verscheiden stijlen - old-fashioned of toch eerder modern. Daarnaast zijn er ook elektrische inzethaarden die van een oudere haard een elektrische haard kunnen maken, voor meer veiligheid en beter voor het milieu. 


Net zoals bio-ethanol haarden zijn ook elektrische haarden uiterst geschikt om in een mediawand te bouwen. Echter moet er bij de elektrische haarden geen rekening gehouden worden met de veiligheidsvoorschriften zoals bij de bio-ethanol haarden aangezien we hier niet te werk gaan met echte vlammen. Zo kunt u uw fantasie de vrije loop laten en de perfecte mediawand met sierhaard bouwen die in uw interieur past.

Elektrische haarden zijn praktisch en perfect geschikt voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren. Deze sierhaarden creëren geen echte vlammen, maar een illusie of beeld van vlammen. Kinderen en huisdieren kunnen niet gewond raken door een elektrische sierhaard. Het is de perfecte oplossing voor mensen die vlammen willen maar niet het gevaar ervan.

U vindt ons uitgebreid aanbod van elektrische sierhaarden hier:


Waterdamp sierhaarden

Een waterdamp sierhaard is een sierhaard dat de veiligheid aanbiedt van een elektrische haard terwijl het ook een realistisch vlammeneffect creëert. Deze hybride technologie gebruikt waterdamp en LED licht om de meest realistische vlammen te creëren.

De technologie achter de waterdamp haard is heel bijzonder en gebaseerd op een zogenaamde omvormer die met behulp van ultrasone trillingen water verandert in een nevel, die vervolgens met behulp van lampjes wordt verlicht om een mooi vlameffect te creëren. Dit betekent dat de vlameffecten vrij koel zijn en geen hitte of brandgevaar opleveren.

 

Waterdamp haarden worden vaak ook Opti-Myst haarden genoemd, naar de Dimplex Opti-Myst haarden. Dimplex was een van de eerste bedrijven die dit type hybride haard maakte en tegenwoordig bouwen alle hybride haarden voort op de door Dimplex ontwikkelde technologie.

Ook deze sierhaarden zijn er in vele vormen en maten, zoals inbouwcassettes en wandgemonteerde Opti-Myst haarden. Omdat deze haarden geen warmte creëren, maar wel mooie nepvlammen, zijn ze uiterst veilig voor huishoudens met kinderen of huisdieren.
Video: Wat is een waterdamp haard?

Aangezien waterdamp haarden geen warmte genereren en ook geen rook- of ventilatiesysteem nodig hebben, kunnen ze bijna in elk type bouw- en renovatieproject geïntegreerd worden. Alleen uw verbeelding bepaalt de grens.

De meeste standaard waterdamp haarden hebben een interne waterreservoir die elke 8-12 uur van gebruik moet worden bijgevuld. Sommige modellen bieden de mogelijkheid om rechtstreeks op de waterleiding te worden aangesloten, zodat de haard automatisch wordt bijgevuld wanneer dat nodig is. Een derde mogelijkheid is een grote externe watertank die op de hybride haard wordt aangesloten en slechts zeer zelden hoeft te worden bijgevuld. Maar slechts een zeer beperkt aantal modellen biedt deze mogelijkheid. 


Klinkt een decoratieve hybride haard als iets voor u, neem dan hier een kijkje naar ons assortiment: