Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Hoe de Morsø Forno aansteken

Morsø Forno Oven Aansteken

Het aansteken van de Forno kan worden vergeleken met het aansteken van een open haard. Leg het grote brandhout onderin en leg de kleine bovenin. Het is bijna onmogelijk om te veel aanmaakhout te leggen, dus vul maar aan. 

Als het aanmaakhout verbrand is, wordt het verdeeld over de steen in het midden, en dan voeg je nog wat brandhout toe. Als de oven gebruikt moet worden om pizza's te bakken, kun je fijngehakt hout gebruiken, om een snelle aanmaak te krijgen. 

Als dit verbrand is, moet je dit herhalen tot je genoeg sintels hebt om de hele bodem in de grill te bedekken. U kunt met voordeel de vuurtonnen van Morsø gebruiken, om te voorkomen dat u uw vingers brandt.

Gebruik het juiste brandhout

Als u de kachel gebruikt, moet het hout altijd droog, schoon en onbewerkt zijn. Gebruik nooit drijfhout, want dat heeft een behoorlijk zoutgehalte dat de oven kan beschadigen. Ook is het niet goed om grenenhout, harsbevattende houtsoorten, geverfd hout en spaanplaten te gebruiken, omdat deze tijdens het branden giftige gassen kunnen ontwikkelen. 

Pizza bakken

Als het fornuis als pizzaoven wordt gebruikt, moet het zeer heet zijn, en moeten er vlammen in de zijkanten zitten. De oven moet binnen 30-60 minuten klaar zijn om pizza's te bakken. U kunt hier meer lezen over het maken van pizza in een Morsø oven.

 

Hoe een Forno oven aansteken