Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Kan een biohaard gebruikt worden als een additionele warmtebron?

 

Deze pagina gaat over waarom u een biohaard zou moeten overwegen als aanvulling op uw bestaande verwarmingssysteem.
 
Door de inflatie en de stijgende energieprijzen kunnen alternatieve manieren om uw huis te verwarmen noodzakelijk zijn om naar te kijken. Biohaarden kunnen worden gebruikt als aanvulling om een ruimte relatief goedkoop en op een milieuvriendelijke manier te verwarmen.
 
Bio-ethanol wordt geproduceerd uit organische materialen zoals suikerbieten, maïs en aardappelen. U kunt hier meer lezen over bio-ethanol. Een biohaard is dus niet schadelijk voor uw gezondheid.

Biedt een biohaard warmte?

Biohaarden zijn een geweldige manier om gezelligheid en warmte toe te voegen aan uw huis. Ze creëren een uitnodigende sfeer en zijn geweldig voor entertainment en ontspanning. Er is echter één vraag die ons vaak wordt gesteld: Kan een biohaard warmte leveren?

Het korte antwoord is ja. Maar laten we iets verder uitweiden.
 
Alle biohaarden geven warmte af, omdat de vlam door echt vuur wordt gecreëerd. Doorgaans hebben biohaarden een warmteafgifte tussen 2-3 kW, wat de helft is van wat een traditionele houtkachel levert.
 
Hoewel het verleidelijk kan zijn om de biohaard met het hoogste warmtevermogen te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer waar hij zal worden geplaatst. Een biohaard heeft geen schoorsteen, rookkanaal of iets dergelijks nodig zoals bij traditionele haarden - in plaats daarvan gebruiken ze de zuurstof in de kamer om te branden. Het is dus belangrijk dat de grootte van de haard niet te groot is in vergelijking met de grootte van de kamer waar u hem wilt gebruiken.
 
De aanbevolen kamergrootte staat op al onze producten vermeld, maar als u nog steeds niet zeker weet of uw kamer groot genoeg is voor uw gewenste haard, neem dan gerust contact met ons op.

Is een biohaard gemakkelijk te gebruiken?

Er is een breed scala aan verschillende biohaarden op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke de juiste voor u is.

De twee belangrijkste categorieën zijn: Handmatig of op afstand bediend/automatisch. Handmatige biohaarden worden aangestoken met een aansteker, terwijl automatische haarden worden aangestoken door op een knop te drukken of met een afstandsbediening.
 
Bovendien hebben automatische biohaarden enkele veiligheidssensoren die bij de handmatige niet aanwezig zijn.
 
Dit gezegd zijnde, zijn beide soorten biohaarden volkomen veilig in gebruik, zolang ze op de juiste manier en volgens de instructies worden gebruikt.


Zo werkt een handmatige CACH Fires brander

Hoe een Planika BEV automatische brander gebruiken


      Bio-ethanol, een warmtebron of niet?

      In essentie bieden bio-ethanol haarden veel meer dan alleen een esthetische touch aan uw interieur. Ze vormen een extra efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Hun gebruik zorgt niet alleen voor een zachte en aangename warmte in uw leefruimte, maar draagt ook bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk door het gebruik van hernieuwbare brandstof. Of het nu is om een warme sfeer te creëren tijdens winteravonden of om een kamer het hele jaar door te verwarmen, bio-ethanolhaarden zijn een veelzijdige en praktische optie.

      • Gebruik van hernieuwbare brandstof
      • Efficiënte warmtebron
      • Veelzijdigheid voor verschillende seizoenen
      • Toevoeging van comfort, stijl en duurzaamheid aan uw huis

      Ontdek ons assortiment modellen en ontdek hoe een bio-ethanolhaard comfort, stijl en duurzaamheid aan uw huis kan toevoegen.