Gratis verzending vanaf € 50,00

Prijs wedstrijd

4,8 uit 5,0

Pricerunner-aankoopgarantie

Ideeën voor TV-muur met bio-ethanol haard

Geïnteresseerd in haardwand ideeën in combinatie met een televisie? Het is immens populair geworden om een wandhaard te installeren onder een televisie. En wij begrijpen waarom! Het is mogelijk om een wandhaard exact naar uw eigen smaak te personaliseren. De bio-ethanol wandhaard zal zeker het middelpunt van de belangstelling zijn in uw woning! Als u op zoek bent naar wandhaard ideeën, bent up op het juiste adres!

Er zijn verschillende mogelijkheden om een haard toe te voegen aan een mediawand. Dus of u het nu wilt inbouwen in een boekenkast, een open haard met meerdere zijden open, of alleen de bio-ethanol brander onder de TV, wij helpen u graag met begeleiding zodat u uw droom van een inbouwhaard met een TV-muur kunt realiseren. Lees meer over de installatie van een bio-ethanol haard in een mediawand in de handleiding.


Inbouwhaard in een muur

Heeft u al een boekenkast of een bestaande mediawand, maar wilt u er toch nog een extra persoonlijke toets aan toevoegen? Dan is een inbouwhaard toevoegen een ideaal idee. Een bio-ethanol inbouwhaard kan een gezellige en huiselijke sfeer creëren in een kamer. U kan tegelijkertijd genieten van de gloed van het vuur en van een goede film. Ookal is een bio-ethanol haard voornamelijk een sierhaard, het straalt ook additionele warmte uit. Daardoor zal deze biohaard zeker en vast voor extra gezelligheid zorgen op donkere avonden.

Er zijn verschillende manieren om een haard in een mediawand te bouwen. U kan kiezen om een bio-ethanol brander toe te voegen of u kan een bio-ethanol haard omgeven met glas aan de voorkant inbouwen in een bestaande boekenkast of mediawand. Bekijk ons assortiment van ingebouwde bio-ethanol haarden hier

Open mediawand met driezijdige haard

Wenst u de vlammen te zien van verschillende zijden? Dan kan u een open mediawand met driezijdige haard inbouwen op de gewenste locatie, eventueel in een televisie muur. Hierdoor kunt u de vlammen van drie verschillende zijden bekijken.

De driezijdige bio-ethanol inbouwhaard is beschikbaar in twee verschillende soorten - een 3-zijdige haard of een kamerverdeler.
De kamervedeler is gekenmerkt door twee lange en één korte zijde te hebben. De 3-zijdige haard heeft twee korte en één lange kant. Vind onze selectie van driezijdige bio-ethanol haarden hier.

Ingebouwde TV met bio-ethanol brander

Het is mogelijk om een TV wandmeubel met haard te bouwen met enkel een bio-ethanol brander. In dit geval kunt u de muur bijna precies zo opbouwen als u wilt. U kan kiezen om een kleine brander toe te voegen, maar ook een smalle of langere brander. Deze oplossing maakt het mogelijk om flexibel te zijn wat betreft het personaliseren en selecteren van unieke materialen voor uw open haard. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen om tegels toe te voegen aan de binnen- en buitenkant van de haard.

Echter zijn er enkele veiligheidsmaatregelen waarmee rekening gehouden moet worden bij de installatie van een bio-brander in een mediawand, zoals de afstand tussen de televisie en de brander. Al de nodige weetjes en veiligheidsmaatregelen voor het installeren van een bio-ethanol brander in een televisie muur of mediawand vindt u terug in de handleidingen.

Bioethanol Fireplace Room Divider Media Wall

Doorkijk mediawand

Een andere unieke manier om een mediawand te bouwen is met het creëren van een doorkijk mediawand. Hierbij voegt u een doorkijk ingebouwdehaard toe en een televisie aan één kant van de muur. Hierdoor is het mogelijk om de vlammen van beide kanten van de kamer te bekijken. Zo'n doorkijk haard is bijvoorbeeld ideaal om de keuken van de woonkamer te scheiden, en een televisie toe te voegen aan de kant van de woonkamer. Deze oplossing kan helemaal gepersonaliseerd worden om perfect te passen in uw woning. Wij bieden een ruim assortiment van doorkijk biohaarden aan dat perfect kunnen dienen als scheidingsmuur. 

Echter is dit type haard en de gepaarde installatie niet geschikt voor elke woning. Wij helpen u met veel plezier te adviseren en op weg te helpen om de beste oplossing te vinden voor uw mediawand haard. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

De verschillende installaties voor een televisie boven een open haard

 Er zijn verschillende mogelijke opstellingen om een open haard in uw tv-muur te integreren, en minstens één daarvan zal passen bij uw interieur en project. Hier is een snel overzicht van wat we voor u hebben overwogen:

  • Optie 1: Een ingebouwde open haard met een aan de muur gemonteerde tv, gescheiden door een kleine plank om uw apparaat te beschermen tegen de hitte die door de brander wordt uitgestraald.
  • Optie 2: Vergelijkbaar met optie 1, vervangt deze configuratie de plank door een uitsparing waarin u uw tv kunt installeren, waardoor een vergelijkbare bescherming tegen hitte wordt geboden.
  • Optie 3: Deze optie vereist minimaal één meter ruimte tussen de bovenkant van de brander en de onderkant van de tv. Een warme luchtgeleider is in de muur geïntegreerd om de warme lucht achter de tv te transporteren.
  • Optie 4: Een combinatie van optie 2 en optie 3, met zowel een luchtkanaal als een uitsparing om de tv te beschermen en warme lucht af te voeren.
  • Optie 5: Deze optie combineert opties 1 en 3, waardoor uw tv op 60 cm van de brander kan worden geplaatst.

Een gedetailleerd artikel over het installeren van een tv boven een ethanolhaard kunt u gerust doornemen samen met  talrijke afbeeldingen die elke optie uitleggen. Als u vragen, twijfels heeft of meer wilt bespreken over uw project, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Producten voor Bio-ethanol TV wandhaard


Lees hier meer over hoe een TV wandhaard te bouwen


Hoe bouw je een valse muur voor TV en open haard?

De installatie van een open haard TV-muur is niet altijd gemakkelijk. Echter zijn er verschillende oplossingen en mogelijkheden over hoe je een TV-mediawand installeert.

De gemakkelijkste optie voor de installatie is om een nis in de muur te hebben om uw bio-ethanol brander in te plaatsen met een plank onder de TV om deze te beschermen tegen de hitte van de bio-ethanol vlammen. U kan ook de televisie op een nis monteren in plaats van een plank onder de televisie te plaatsen. Een andere optie is om in de muur een warmeluchtkanaal te maken dat de warme lucht achter de TV brengt.

Lees zeker onze gids over het installeren van een TV boven de open haard.

Elektrische wandhaard

Het is ook mogelijk om een elektrische wandhaard onder een televisie te hangen en zo een TV wandmeubel te creëren met een aanvullende en gezellige elektrische haard.

Een haard TV muur kan niet gecreëerd worden in combinatie met een traditionele gas- of houthaard, aangezien de warmte van het vuur de televisie kan beschadigen. TV's generen gebruikelijk al veel warmte, als daarbooven op nog eens de warmte van de gas- of houthaard komt, bestaat het risico de levensduur van de TV te verminderen. Daardoor is het logisch om een elektrische of bio-ethanol wandhaard te installeren op de mediawand.

Echter kan niet zomaar elke elektrische haard geïnstalleerd worden op een muur. De haard moet afgesloten zijn aan de bovenkant zodat de warmte niet naar de televisie kan stijgen. Verder moet de afstand tussen de haard en de TV ook in acht genomen worden. Maar het is natuurlijk ook een optie om een plank te plaatsen tussen de haard en de televisie om de warmte die de TV bereikt tot een minimum te beperken.

U vindt al onze elektrische wandhaarden hier.

Bio-ethanol haard en TV aan dezelfde muur hangen

Er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij de installatie van een bio-ethanol haard TV muur om ervoor te zorgen dat het vuur en de warmte niet de TV beschadigen. Dit omvat de afstand tussen de open haard of bio-ethanol brander en de onderkant van de TV. Als de TV te dicht bij de bio-ethanolhaard of elektrische haard wordt geïnstalleerd, kan deze mogelijk beschadigd raken en de levensduur van de TV verkorten. Door de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, zal de TV echter niet oververhit raken door de ethanolhaard.

Zorg ervoor dat u de verschillende openhaardmodellen bestudeert om beter te begrijpen welke het best geschikt zijn voor uw muur en de meest optimale installatie van een open haard in een mediawand. De bio-ethanolbrander is de typische keuze voor dit type installatie en is relatief compatibel met de meeste interieurs.

Dan zijn er nog de verschillende enkelzijdige, dubbelzijdige en driezijdige bio-ethanol haarden. Dit zijn drie voorbeelden van categorieën die een iets andere installatie vereisen, voornamelijk vanwege hun verschillende stijlen. Het potentieel van deze haarden hangt sterk af van wat de muur in kwestie aankan.

Automatische afstandsbediening voor bio-ethanol brander

Het is mogelijk om een automatische bio-ethanol brander te installeren als combinatie met een haard en TV-mediamuur. Zo kan u de bio-ethanol brander automatisch controleren en regelen met een afstandsbediening. Dit is ideaal als u tegelijkertijd van uw favoriete TV-programma wilt genieten zonder uw vertrouwde zetel te verlaten om de bio-ethanol brander aan te zetten - makkelijker wordt het niet!

U kan kiezen tussen een manuele en een automatische bio-ethanol brander. De manuele branders, zoals de naam zelf zegt, worden handmatig bediend. Terwijl de automatische brander bediend wordt met een afstandsbediening. U kan meer informatie over de verschillen tussen een manuele en automatische brander terugvinden in onze handleidingen.

Vragen?

Heeft u enkele vragen over de installatie van een haard in combinatie met een TV-mediawand, of twijfelt u of u een bio-ethanol brander, een biohaard met kader en glas aan de voorkant, of een elektrische haard aan uw haard combinatie met TV-muur moet plaatsen? Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of live-chat als u vragen heeft over een project.